Volledig scherm
Balazs Dzsudzsak. © AP

'Fortuna Sittard in gesprek met Dzsudzsák'

Fortuna Sittard voert gesprekken met Balázs Dzsudzsák, aldus 1Limburg. De Hongaarse international zit sinds deze zomer zonder club en moet de Sittardse aanvalslinie versterken. 

De aanval is het zorgenkind van de Limburgse promovendus. Zo scheurde Kevin Vlijter vorige week zijn voorste kruisband en vertrok José Brandez nadat hij niet goed werd bevonden. De rest van de opties zijn vooral jonge en onervaren spelers. 

Met Dzsudzsák dient zich een ervaren en gratis optie aan. De Hongaarse vedette heeft met József Vörösbaranyi dezelfde zaakwaarnemer als Áron Dobos. Vörösbaranyi wil echter nog niks bevestigen. ,, Ik kan nog niks zeggen, maar misschien heb ik over een paar dagen meer nieuws.'' Ook assistent-trainer Kevin Hofland bleef eerder op de oppervlakte over de piste-Dzsudzsák. ,,De naam is natuurlijk voorbijgekomen en is een optie", bekende Hofland. ,,Maar of het echt honderd procent is? Geen idee..."

Dzsudzsák speelde eerder al 164 wedstrijden voor PSV. Daarin scoorde hij 54 keer en gaf hij 51 assists. Daarna vertrok hij naar Rusland waar hij uitgroeide tot smaakmaker bij Dinamo Moskou. Ook speelde hij 96 wedstrijden voor de nationale ploeg. 

De laatste club van de Hongaar was Al-Wahda uit de  Verenigde Arabische Emiraten