Volledig scherm
© ANP

Frank de Boer: 'Suárez moet hulp zoeken'

WK 2014Frank de Boer kon zijn oren niet geloven, toen hij hoorde dat Luis Suárez had gebeten tijdens de WK wedstrijd van Uruguay tegen Italië. 'Ik wilde het ook niet geloven', zegt de coach over zijn oud-pupil tegen Heldenonline. 'Hij moet nu echt hulp zoeken', vindt de Ajax-trainer.

'Ik denk dat het iets psychisch is. Als hij niet kan winnen of iets gaat niet naar zijn zin, reageert hij het op deze manier af.' Suárez zette eerder deze week zijn tanden in de schouder van Giorgio Chiellini, waarmee hij zich voor de derde keer in zijn carrière schuldig maakte aan een dergelijk vergrijp.

De Boer denkt dat het heel diep in de topschutter van Liverpool zit. 'Waarschijnlijk al vanaf zijn jeugd, anders doe je dit niet drie keer. Hij zal daarvoor hulp moeten zoeken, want dit kan echt niet.' Toen Suárez nog onder De Boer bij Ajax speelde ging het ook al eens fout. Tijdens de topper tegen PSV zette hij zijn tanden in de schouder van Otman Bakkal. Later zou hij in dienst van Liverpool ook Branislav Ivanovic bijten.

De Boer vindt de straf voor Suárez dan ook terecht. Donderdag werd bekend dat het WK voorbij is voor Suarez. De flamboyante aanvaller moet negen interlands missen en is daarnaast voor de duur van vier maanden verbannen van alle voetbalcompetities.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

PSG zou de juiste keuze zijn voor Frenkie de Jong

PSG zou de juiste keuze zijn voor Frenkie de Jong

  • Ja (14%)
  • Nee, hij kan beter voor een andere club kiezen (53%)
  • Nee, hij kan beter nog een seizoen bij Ajax blijven (33%)
20260 stemmen