Volledig scherm
PREMIUM
Het lijkt een photoshop, maar het is Floyd Landis écht, tussen zijn hennepplanten. © Instagram

Gelukkig tussen de wiet

Floyd LandisTerwijl de wielerwereld de Tour volgde, had een oud-winnaar iets heel anders aan zijn hoofd. Floyd Landis, die zijn zege in 2006 vanwege doping kwijtraakte, teelt cannabis.

Volledig scherm
Floyd Landis in 2006 als 'winnaar' van de Tour. © afp

Het lijkt even een grap van iemand die de draak wil steken met de man die zijn zege in de Tour van 2006 kwijtraakte vanwege een abnormale testosteronwaarde. Wie de foto's bekijkt, denkt even dat er Photoshop aan te pas is gekomen. Maar het is hem echt. Floyd Landis, met een gelukzalige glimlach, tussen een indrukwekkende hoeveelheid volgroeide wietplanten.

Eind juni was er het persbericht, en op 30 juni volgde de officiële opening van 'Floyd's of Leadville'. Het bedrijf van de 40-jarige Amerikaan legt zich toe op producten op basis van cannabisolie en onderscheidt zich naar eigen zeggen door de teelt op grote hoogte. Leadville ligt op drie kilometer hoogte.

Landis zelf kan zijn klanten gericht advies geven, als ervaringsdeskundige. ,,Ik had jarenlang heuppijn'', verklaart hij. ,,Het gebruik van cannabis bleek een uitstekende manier om die pijn te verzachten. De therapeutische voordelen ten opzichte van verslavingsgevoelige pijnstillers mogen niet meer genegeerd worden. Het is tijd om de discussie te openen.''