Volledig scherm
Beachvolleyballer Steven van der Velde © Shody Careman

Gestrafte beachvolleyballer Steven van de Velde ‘dolblij met tweede kans’

De tot een celstraf veroordeelde beachvolleyballer Steven van de Velde is dolblij met de tweede kans die hij krijgt van volleybalbond Nevobo, die hem en zijn partner Dirk Boehlé een wildcard gunt voor de volgende speelronde in de eredivisie, zaterdag in Arnhem.

Volledig scherm
Van der Velde © Shody Careman

Samen met Boehlé werd Voorburger Van de Velde (nu 22) in 2015 nationaal kampioen beachvolleybal. Een dag later begreep Van de Velde dat er een Europees arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd, omdat hij in 2014 als 19-jarige in Engeland eenmalig seks had met een meisje van 12.

De twee hadden elkaar leren kennen via Facebook. Hij kreeg vier jaar cel, maar kon het laatste deel van zijn straf in eigen land uitzitten, naar Nederlandse strafmaat. En die is minder zwaar dan in Engeland.

Meteen aangepakt

Als vrij man deed hij in maart exclusief zijn verhaal tegen deze krant. De Nevobo gaf destijds in een reactie aan dat ze met hem in gesprek wilde treden over zijn toekomst als Van de Velde daar behoefte aan had. ,,Die kans heb ik meteen aangepakt,’’ reageert Van de Velde vanuit Italië, waar hij met Boehlé op trainingskamp is.

,,Ik ben dolblij dat mij deze tweede kans gegund wordt. Aan de ene kant voelt het alsof ik niet weg ben geweest, aan de andere kant heb ik natuurlijk wel indringende gesprekken met Dirk en mensen van de bond gevoerd over wat er gebeurd is. Ik focus me nu volledig op de sport. Volleyballen wil ik en volleyballen zal ik.’’

De bond spreekt van een ‘grondige afweging’, waarvoor onder meer advies bij Van de Veldes begeleiders van de reclassering werd ingeroepen.

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
20:00
Heracles AlmeloHER
away logo