REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
0
EINDE
0

Geweldenaar Ochoa redt Mexico in boeiend gevecht met pover Brazilië

Nabeschouwing

ap
Volledig scherm
© ap
getty
Volledig scherm
© getty
getty
Volledig scherm
© getty
AFP
Volledig scherm
© AFP
epa
Volledig scherm
© epa
REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Ook in zijn tweede wedstrijd op de wereldtitelstrijd heeft Brazilië zich vanavond nog niet als de aanstaande wereldkampioen kunnen presenteren. In Fortaleza speelde het gastland gelijk tegen het verrassend sterke Mexico, 0-0. Beide landen staan nu op 4 punten en de Brazilianen zijn nog niet verzekerd van de volgende ronde, laat staan van de eerste plaats in de groep.

Na Kroatië trad ook Mexico de gedoodverfde favoriet onbevangen en vooral onbevreesd tegemoet. Dat leidde vooral in de openingsfase tot een wisselend spelbeeld met een reeks van stevige overtredingen. Brazilië slaagde er evenals in het openingsduel maar nauwelijks in de wedstrijd naar zijn hand te zetten.

Met Ramires voor de wat aangeslagen Hulk was het combinatiespel van de Brazilianen opnieuw niet indrukwekkend. Mede daardoor kon Mexico, dat eerder Kameroen versloeg (1-0), enkele malen gevaarlijk worden. Er was een mooi schot van Héctor Herrera, dat net over ging. José Vazquez schoot vervolgens net naast het doel van Júlio César.

Voor de formatie van bondscoach Luiz Felipe Scolari was Neymar de eerste die voor dreiging zorgde. De man die twee keer scoorde tegen Kroatië stuitte met zijn kopbal echter op doelman Guillermo Ochoa. Bij een schot van Oscar en een inzet van Fred stond de Mexicaanse doelman eveneens op de juiste plek.

Mexico, met in Nederland bekende spelers als Hector Moreno (oud-AZ) en 'Maza' Rodriguez (ex-PSV), trok na de hervatting het initiatief naar zich toe. Brazilië werd voor eigen publiek teruggedrongen. Tot echt uitgespeelde mogelijkheden leidde het Midden-Amerikaanse offensief nu ook weer niet. De dreiging kwam vooral door schoten uit de tweede lijn, waardoor de geroutineerde doelman Julio César zich niet liet verrassen.

Met Bernard (voor Ramires) en Jô (voor Fred) kwam Brazilië naarmate het duel vorderde toch wat meer in het ritme. Na een fraaie voorzet van Bernard leek Neymar te scoren, maar opnieuw greep Ochoa in het Mexicaanse doel voortreffelijk in. Neymar probeerde het ook nog eens met een vrije trap van heel ver, maar die poging bleek zinloos.

In de slotfase was verdediger Thiago Silva nog dicht bij de verlossende treffer voor Brazilië, maar opnieuw redde Ochoa.

reuters
Volledig scherm
© reuters
ad.nl/mc
Volledig scherm
© ad.nl/mc

Liveblog

 geen nieuwe berichten
getty
Volledig scherm
© getty

Brazilië heeft zijn tweede groepswedstrijd op de wereldtitelstrijd in eigen land niet kunnen winnen. In Fortaleza speelde het gastland dinsdag gelijk tegen Mexico, 0-0. Ook wat het veldspel betrof hielden de landen elkaar 90 minuten lang in evenwicht.

Evenals in het eerste duel met Kroatië (3-1 winst) kon Brazilië zijn rol als grote favoriet nog niet waarmaken. De beste kansen waren voor Neymar, maar hij stuitte steeds op de Mexicaanse doelman Guillermo Ochoa. In extra tijd was Mexico nog twee keer dicht bij een doelpunt.

Na twee duels hebben zowel Brazilië als Mexico nu 4 punten. In deze groep spelen Kroatië en Kameroen woensdag hun tweede duel. Zij verloren beide hun eerste wedstrijd.

En weer Ochoa! Hij redt nu op een kopbal van Thiago Silva, na een vrije trap van Neymar.

REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Oscar wordt vervangen door Willian

Giovani Dos Santos wordt vervangen door Raúl Jiménez

Thiago Silva mag blij zijn dat Çakir hem geen rood geeft na een dolle tackle op Javier Hernández. Nu blijft het bij geel. De vrije trap levert niets op.

Héctor Herrera wordt vervangen door Marco Fabián

Invaller Jô zorgt voor nieuw elan bij Brazilië, maar echte kansen levert dat nog niet op. Bovendien, de klok is onverbiddelijk. De tijd begint te dringen voor Brazilië. Nog dertien minuten officieel.

Oribe Peralta wordt vervangen door Javier Hernández

Ochoa, de held van Mexico vanavond, grijpt knap in bij een schot van Neymar, die de bal eerst op de borst had gecontroleerd.

Fred wordt vervangen door Jô.
De wissel gaat gepaard met een fluitconcert. De Braziliaanse fans willen dat Fred blijft.

Gele kaart José Vázquez

Gele kaart Paul Aguilar

ap
Volledig scherm
© ap

Brazilië staat stijf van de spanning na de rust. Mexico, dat met flair en zelfvertrouwen speelt, ruikt bloed. De Goddelijke Kanaries creëren geen kansen meer en zien de tegenstander steeds meer oprukken naar het doel van Cesar.

Weer een vlammend schot van de uitstekende linkspoot José Vázquez. De bal gaat nu over.

getty
Volledig scherm
© getty

Wat kan Brazilië in de tweede helft? De ploeg laat soms zijn tanden zien, maar flitsend en attractief speelt de topfavoriet voor de wereldtitel ook vanavond niet. Sterker nog, 'Big Phil' - Felipe Scolari - oogt langs de kant soms danig gefrustreerd als de Turkse arbiter Cüneyt Çakir een ogenschijnlijke Mexicaanse overtreding over het hoofd ziet.

Francisco Rodríguez, de oud-PSV'er die ook wel Maza wordt genoemd, voorkomt dat Fred kan binnenkoppen na een vlotte aanval van Brazilië.

Tweede helft begonnen

Ramires wordt vervangen door Bernard

REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
afp
Volledig scherm
© afp

Einde eerste helft
Na een heerlijke eerste helft vol passie, strijd en een pittige charges staat het nog altijd 0-0.

laad oudere berichten

Voorbeschouwing

Hulk heeft maandag de laatste training van het Braziliaanse voetbalelftal in aanloop naar de wedstrijd tegen Mexico gemist. Het lijkt daarom twijfelachtig of de spits van Zenit uit de Russische competitie in het tweede groepsduel van het gastland speelt.

Hulk heeft een spierblessure, waaraan hij de afgelopen dagen intensief werd behandeld. Trainer Luiz Felipe Scolari liet zich niet gek maken. 'Wij hebben geen probleem, zelfs niet als Hulk niet meedoet. We beschikken over een brede selectie met voldoende goede voetballers om eventuele blessures op te vangen.'

Scolari zei een moeilijke wedstrijd te verwachten. 'Laat iedereen nu niet denken dat we dit wel even gaan winnen. Mexico beschikt over een sterke selectie en heeft een geweldige coach, die een goede organisatie heeft neergezet. Wij zullen goed moeten zijn om deze tegenstander te verslaan.'

Thiago Silva sloot zich daar namens de spelersgroep bij aan. 'Mexico heeft enkele spelers die met een individuele actie een wedstrijd kunnen beslissen. Wij moeten waakzaam zijn.'

Brazilië won het eerste duel van Kroatië, 3-1. Mexico was eerder te sterk voor Kameroen (1-0).

Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
2
2
Rode kaarten
0
0
Balbezit
53%
47%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
4
3
Vrije trappen
18
18
Overtredingen
13
18
Buitenspel
5
0
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
6
1
Gered door de doelman
2
6
Schoten naast
5
9
Terug naar boven

Opstelling

4-5-1
5-3-2
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven
  1. Van der Hoorn over stunt: 'Na de bocht wist ik dat het ging lukken'
    Play

    Van der Hoorn over stunt: 'Na de bocht wist ik dat het ging lukken'

  2. Overval op huis PSV'er Zahavi: 'Zelfs de kinderen kregen plakband op de mond'
    Play

    Overval op huis PSV'er Zahavi: 'Zelfs de kinderen kregen plakband op de mond'