René van der Gijp en Johan Derksen.
Volledig scherm
René van der Gijp en Johan Derksen. © ANP Kippa

Gijp: Derksen wil met 'ruzie' kijkcijfers VI opschroeven

De VI Oranje tv-kopstukken René van der Gijp en Johan Derksen gaan als nimmer tevoren tegen elkaar te keer. Het RTL-programma blijft achter met kijkcijfers. Derksen beticht 'Gijp' van het slikken van pillen voor de uitzending. De ontkennende oud-international zegt dat Derksen 'geestelijk is afgeschreven' omdat hij met zijn uitspraken de kijkcijfers wil opschroeven. Ze ontkennen dat het programma op omvallen staat.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 2. Van der Gijp maakt 'kutbelgen' met de grond gelijk
  Play
  WK 2014

  Van der Gijp maakt 'kutbelgen' met de grond gelijk

  René Van der Gijp heeft zich niet bepaald positief uitgelaten over onze zuiderburen. Toen de analist gevraagd werd of hij blij was dat de Belgen uit het toernooi geknikkerd werden, klonk er met enthousiasme: 'Ja, ja, ja, ja! Kutbelgen man, die begonnen zich goed te vinden! Rot toch op man', waarna zijn uitspraken door het publiek op applaus onthaald werden. 'Laat je je door zo'n, ik wil niet zeggen B-land maar we hebben toch al betere Argentijnse ploegen gezien?'
 1. Fans Cambuur vieren groot feest na officieuze promotie
  Play

  Fans Cambuur vieren groot feest na officieuze promotie

 2. Ten Hag lovend over Vitesse: 'Revelatie van het seizoen'
  Play

  Ten Hag lovend over Vitesse: 'Revelatie van het seizoen'