Volledig scherm
© anp

Gullit: We moeten het niet erger maken dan het is

Ruud Gullit mist karakterspelers in het Nederlands elftal. De voormalig topvoetballer vindt dat er nu gezocht moet worden naar 'spelers met speciale karakters voor speciale plekken in het elftal'. ,,Toen Cruijff trainer werd bij Ajax kocht hij Spelbos en Wouters, echte karakterspelers."

Maar met alleen karakterspelers zijn de problemen bij Oranje niet opgelost, weet ook Gullit. ,,Het is natuurlijk crisis. Maar de voortekenen waren er al. We hebben een tijdje zitten slapen. In de zin dat we iedereen in onze keuken hebben laten kijken," stelt de oud-international tegenover de NOS.

Gullit hekelt het 'Nederlandse systeem', dat in Oranje heilig is verklaard. ,,We hebben gewoon weer de fout gemaakt om het Nederlandse voetbal aan een systeem te hangen. We moeten op z'n Nederlands spelen. Maar wat is dat dan?"

Gullit denkt echter dat er bij het Nederlands elftal nog genoeg kwaliteit rondloopt om vooruit te kunnen kijken. ,,Ik weiger om mee te doen met iedereen die zegt dat het allemaal niks is. We moeten het ook niet erger maken dan het is." 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement