Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Hangborsten heten mij welkom

En routeSjoerd Mossou rijdt een maand lang kriskras door Frankrijk, langs speelsteden, trainingskampen en wedstrijden. Elke dag een impressie. Vandaag deel 1.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Quote

Het is alsof je - broodnuch­ter - binnen komt lopen op een feest waar je niemand kent.

Sjoerd Mossou

De mevrouw van de receptie heeft erg grote hangborsten. Niet dat ik daar nou per se op wilde letten, maar op de linkerborst van haar blauwe polo staat met uitnodigende witte letters: 'Welcome supporters'.

De tekst past er precies op.

Mijn eerste stop in Frankrijk is een Ibis-hotel, op een treurig industrieterrein iets ten noorden van Parijs. In de lobby hebben ze een tafelvoetbalspel neergezet. Er hangt een slinger van landenvlaggetjes aan de muren. (Nederland hangt er ook tussen. Net als Bulgarije en Luxemburg, trouwens.)

Het is enigszins vervreemdend nu Frankrijk binnen te rijden, zo aan de vooravond van een EK voetbal. Een toernooi waarvan je de laatste maanden het gevoel kreeg dat het helemaal niet bestond. Althans: dat hoopte je.

Hier is het EK juist overal, recht in je gezicht, en overal waar je maar kijken kunt. Op de linkerborst van de receptiemevrouw. Op billboards langs de weg. Op de gevels van hotels en kantoorgebouwen. Op de radio en op alle voorpagina's.

Het is alsof je binnen komt lopen op een feest waar je niemand kent. Je bent een kennis van een achterbuurman van de jarige, en erger nog: je bent broodnuchter. Als enige.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
RUST
3-0
FC GroningenGRO
away logo