Volledig scherm
PREMIUM
© pro shots

'Het wordt weer tijd voor de eredivisie'

VolendamBekerkoorts in Volendam, nu Sparta vanavond in de kwartfinale op bezoek komt? Nou nee. Aan de boorden van het IJsselmeer wordt vooral gedroomd van een terugkeer in de eredivisie. ,,Er mag wel een beetje meer daadkracht komen.''

Volledig scherm
Kees Kwakman. © pro shots

,,Bij Volendam", zegt aanvoerder Kees Kwakman, ,,moet er wel een beetje wat op het spel staan willen er veel supporters naar de wedstrijd gaan. Komen we in de finale dan zullen ze zeggen: 'Laten we eens kijken, misschien is er kans op een feestje.'"  

Maar vanavond, als Sparta op bezoek komt in de kwartfinale van het bekertoernooi, zou het stadion weleens niet helemaal vol kunnen zitten. ,,Bij zo'n kwartfinale denken de meeste mensen van: die finale in de Kuip is nog ver." Is natuurlijk ook zo, maar trainingsbezoeker Piet van Diepen is gisterochtend toch nog naar zijn favoriete club gereden om een paar wedstrijdposters op te halen. Hij heeft wel bekerkoorts - 'dit is toch een prachtig affiche?' - maar anderen nog niet. Straks na de training gaat hij zijn posters ophangen in omliggende dorpen als Westwoud en Hoogkarspel. ,,Het plan is om toeschouwers uit de omgeving te trekken."