Volledig scherm
Inge Vermeulen (30) © Pro Shots

Hockeyster Inge Vermeulen (30) overleden

Hockeyster Inge Vermeulen is op 30-jarige leeftijd overleden. Dat maakte haar club SCHC uit Bilthoven vandaag bekend. Keepster Vermeulen, geboren in de Braziliaanse stad Americana, maakte een aantal jaren deel uit van het Nederlands team.

In 2009 won de hockeyster met Oranje de Europese titel en pakte ze brons op de Champions Trophy.

Vermeulen was een jaar eerder afgevallen uit de selectie voor de Olympische Spelen van Peking, waar Nederland de gouden medaille veroverde. De laatste jaren kwam Vermeulen uit voor haar geboorteland Brazilië. De afgelopen acht jaar verdedigde Vermeulen het doel van SCHC.

Over de doodsoorzaak werd officieel niets bekendgemaakt. De verklaring van SCHC-voorzitter Stephan van der Vat was echter duidelijk. 'Wij zijn enorm verdrietig en ontredderd, maar we kunnen niet anders dan haar keuze respecteren', schrijft Van der Vat op de website van de hockeyclub.

'Iedereen bij SCHC kende Inge als een 'enorm gedreven en gepassioneerde topsportster met een grote betrokkenheid bij onze vereniging', schreef Van der Vat.

Volledig scherm
© Pro Shots
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement