Volledig scherm
Teckel Messi met de halsband van Annemarie Vorstenbos. © Kos

In de rij voor de oranje halsband van teckel Messi

De naaimachine van Annemarie Vorstenbos (44) uit Nootdorp draait overuren sinds Nederlands bekendste teckel Messi háár oranje halsbandje draagt. Hondenbezitters staan in de rij voor de zelfgemaakte accessoire die de huishond van het tv-programma Studio Brasil om zijn nek heeft.

Quote

Ik vond dat Messi ook een oranje tintje moest hebben. Om het Nederlands elftal te helpen, heb ik er ook nog een gelukspad­den­stoel aan gehangen. Ik had geen idee of mijn pakketje zou aankomen. Ze krijgen daar vast bergen post.

Annemarie Vorstenbos

In een vrolijke bui stuurde de maakster van hondenaccessoires vorige week de oranje band met rood-wit-blauwe strik naar de NOS. 'Ik vond dat Messi ook een oranje tintje moest hebben. Om het Nederlands elftal te helpen, heb ik er ook nog een gelukspaddenstoel aan gehangen. Ik had geen idee of mijn pakketje zou aankomen. Ze krijgen daar vast bergen post.'

In de dagen die volgden zaten Vorstenbos en haar man gespannen voor de buis: zou de huisteckel hem om hebben? En warempel. Zaterdag, tijdens de voorbeschouwing van de kwartfinale tegen Costa Rica, showde Messi voor het eerst zijn nieuwe ketting. In huize Vorstenbos ging het dak eraf. 'Of we die avond zouden winnen of verliezen, het maakte me allemaal niet meer uit. Mijn halsband was te zien op nationale tv! Ik ben echt supertrots,' vertelt ze lachend.

Reacties
Na afloop stroomden de reacties van vrienden en bekenden binnen. De naam van haar bedrijfje Annjoy werd in het programma niet genoemd, maar klanten weten haar via internet gemakkelijk te vinden. 'Om middernacht kreeg ik zelfs nog een order binnen.' Oranjefans die voor vanavond nog zo'n halsbandje willen hebben, hebben pech. En niet alleen omdat dat wel érg kort dag is. 'Helaas is mijn oranje lint bijna op. Maar als Nederland vandaag Argentinië verslaat en in de finale komt, dan gooi ik mijn webshop weer open. Ik maak alles zelf, dus het wordt dan vast stevig doorwerken, maar dat heb ik er graag voor over.'

Op verzoek hangt ze het gelukspaddenstoeltje ook aan de band. 'Wie weet heeft het zaterdag geholpen.'