Volledig scherm
PREMIUM
© AD Sportwereld

Jørgensen doet alles doordacht

ColumnAD-columnist Willem van Hanegem wordt blij van Feyenoorder Nicolai Jørgensen, maar ergert zich aan AZ. 'Pfff, wat een slappe hap.'

Quote

Allemaal interes­sant­doe­ne­rij, nep gedoe. Zo komt zo'n scrum op mij over

De eerste goal van Jørgensen gisteren, daarin zag je weer zijn grootste kwaliteit in terug. Deze spits schiet nooit zomaar blind op doel. Het gaat altijd doordacht. Waar de keeper staat, waar hij zelf staat en waar zijn directe tegenstander; Jørgensen heeft het allemaal in de smiezen en handelt daar vervolgens naar. Mooi vind ik dat.

Maar daarom begrijp ik er nog steeds niks van dat hij alleen in Nederland heeft gescoord. Dit was kennelijk pas de eerste hattrick uit zijn profcarrière. Dat blijft gek. En Jørgensen deed meer goede dingen, zoals die bal met zijn borst doortikken naar Kuyt. Dat moest echt met snelheid gebeuren, want Kuyt moest nog achter zijn man vandaan komen op dat moment.

Maar je ergert toch vooral ook aan AZ op zo'n middag. Pfff, wat een slappe hap. Wat ze van mij meteen mogen afschaffen, is dat ploegen vlak voor de aftrap nog bij elkaar gaan staan in een scrum. Waarvoor is dat in hemelsnaam, als je daarna meteen zo over je heen laat lopen in de wedstrijd?! Allemaal interessantdoenerij, nep gedoe. Zo komt zo'n scrum op mij over. Net zoals geldt voor aanvoerders die  opzichtig high-fives geven aan medespelers bij het opkomen of verlaten van het veld.

Live Voetbal

home logo AZAZ
18:30
VVV-VenloVVV
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
19:45
PSVPSV
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
19:45
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo VitesseVIT
20:45
Willem IIWIL
away logo

poll

De goal van Nicolás Tagliafico werd terecht afgekeurd

De goal van Nicolás Tagliafico werd terecht afgekeurd

  • Eens (35%)
  • Oneens (65%)
50588 stemmen