Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Kan Tom Dumoulin de Giro winnen?

GiroTom Dumoulin (26) begint in gedroomde positie - alleen Nairo Quintana staat binnen drie minuten - aan de derde, loodzware Giro-week. Het maakt de vraag gerechtvaardigd: kan hij winnen? En zo ja, wat moet hij doen?

Quote

Quintana en Nibali hebben eerder laten zien sterk te zijn in de laatste week. Ik moet dat nog bewijzen

Tom Dumoulin
Volledig scherm
© Photo News

Nadat Tom Dumoulin ook de 199 kilometer lange stresstest van Valdengo naar Bergamo heeft doorstaan, gaat hij verder met zijn charmeoffensief dat is ingezet sinds hij na de tijdrit in het roze rijdt. RAI-presentatrice Alessandra de Stefano van het populaire wielerprogramma Processo alla Tappa heeft een dag eerder, na zijn fenomenale ritzege op Oropa, al tegen Dumoulin gezegd dat ze in Bergamo op hem verwacht. 'Il Bello' heeft de afgelopen week de Italiaanse harten veroverd en wordt geacht na de vijftiende etappe live op de Italiaanse televisie de vraag te beantwoorden of hij de Giro kan winnen.  

Daarover eerst dit. Van de 989 resterende Giro-kilometers tot Milaan gaan er 205 steil omhoog. Voor de goede orde: dat zijn alleen de gecategoriseerde beklimmingen in de Alpen en Dolomieten waarvan vijf ver boven de 2000 meter gaan. En zelfs die cijfers zijn geen adequate beschrijving van de helse slotweek die Dumoulin te wachten staat.