Volledig scherm
© anp

Krajicek en Vergeer mentor tennistalenten

Richard Krajicek en Esther Vergeer gaan fungeren als mentor van tennistalenten. Met steun van ABN AMRO en in samenwerking met de tennisbond KNLTB gaan de oud-tennisser en oud-rolstoeltennisster jonge spelers en speelsters op weg helpen. Dat heeft Ernst Boekhorst donderdag namens de bank bekendgemaakt in Rotterdam.

Krajicek heeft in het kader van het programma 'partner voor de toekomst' tot nu toe zes talenten geselecteerd en Vergeer twee. Ook de zoon van Krajicek, Alec Deckers, behoort tot de talenten. 'Ik heb de keuze voor hem aan de bank overgelaten', aldus Krajicek. 'Ik vond het toch wel een beetje lastig, want ik vind hem natuurlijk de beste speler van de wereld. Maar de bank vond dat hij er ook bij hoorde. Wat ik al voor Alec doe, ga ik nu voor vijf andere kinderen doen.'

De andere talenten zijn Tim van Rijthoven, Isolde de Jong, Amadatus Admiraal, Sander Jong en Judith van Kessel. Vergeer heeft Diede de Groot en Ruben Spaargaren geselecteerd.

In totaal is er plek voor maximaal tien talenten. Tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in februari worden jonge tennissers opgeroepen zich aan te melden.

poll

PSG zou de juiste keuze zijn voor Frenkie de Jong

PSG zou de juiste keuze zijn voor Frenkie de Jong

  • Ja (14%)
  • Nee, hij kan beter voor een andere club kiezen (52%)
  • Nee, hij kan beter nog een seizoen bij Ajax blijven (33%)
21714 stemmen