Volledig scherm
Het Museumplein tijdens de wedstrijd Nederland-Chili op 23 juni. © anp

Laatste keer Oranje kijken op Museumplein

Voetbalfans kunnen vandaag voor de laatste keer het WK voetbal kijken op het Amsterdamse Museumplein. Na de achtste finale tussen Nederland en Mexico is het afgelopen met het vertonen van de wedstrijden op het voor de gelegenheid omgedoopte Oranjeplein.

De duels van het Nederlands elftal trokken de afgelopen weken veel voetbalfans naar het plein. Op de eerste wedstrijd tegen Spanje kwamen 17.500 mensen af, de keren erna tegen Australië en Chili waren dat er maar liefst 20.000.

Organisator van het voetbalevenement is Radio 538. De zender organiseerde tijdens het vorige WK in 2010 ook al voetbalfeesten op het Museumplein. De gemeente meldt op de website dat ze aanzienlijk meer fans verwacht dan in de groepsfase. Het programma begint om 16.00 uur. Eigen consumpties zijn om veiligheidsredenen niet toegestaan.

Overlast
Mocht Nederland het nog een ronde verder schoppen, dan is die niet meer te zien op het Museumplein. Burgemeester Eberhard van der Laan vindt de tijdstippen van deze duels te laat, waardoor de overlast voor omwonenden te groot is. Verkassen naar een andere locatie wilde 538 niet, omdat het te kostbaar is om alles af te breken en ergens anders weer op te bouwen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement