Luiten en Van Driel schieten niets op met sterke laatste ronde

Golfers Joost Luiten en Darius van Driel zijn zondag als zeventiende geëindigd in de World Cup in Melbourne. Het Nederlandse koppel legde de laatste ronde af in 66 slagen, zes onder par. In het klassement leverde die lage score geen winst op.

Volledig scherm
© AFP

De Denen Sören Kjeldsen en Thorbjörn Olesen behielden op de slotdag hun koppositie door een ronde van 66 en wonnen de landenstrijd op de banen van Kingston Heath met een totaal van 268 slagen, twintig onder par. Het duo had vier slagen minder dan de duo's van Frankrijk, China en de Verenigde Staten, die de tweede plaats deelden met 272 slagen.

Luiten en Van Driel begonnen de vierde ronde met een bogey, maar herstelden zich goed met zeven birdies. Hagenaar Van Driel, die zijn debuut maakte tussen de wereldtop, keek zijn ogen uit. ,,Een supermooi toernooi. Als je ziet wat hier het niveau is en hoe Joost speelt, dan moet er nog een hoop verbeteren bij mij. Ik heb de afgelopen dagen veel gesproken en gekeken naar Joost. Dat is kostbare informatie'', zei Van Driel op golf.nl.