Volledig scherm
© AFP

Machtige Djokovic bereikt finale Roland Garros

Novak Djokovic heeft voor de vierde keer in zijn carrière de finale van Roland Garros bereikt. Met speels gemak versloeg de Serviër het 22-jarige toptalent Dominic Thiem op het gravel van Parijs: 6-2 6-1 6-4.

Djokovic kwam tegen de Oostenrijker alleen in de derde set even in de problemen. Hij werkte echter gedecideerd een achterstand van 3-0 weg en liet zich bij een voorsprong van 5-4 ook door een breakpoint voor Thiem niet van de wijs brengen. Djokovic benutte daarna meteen zijn eerste matchpoint, mede dankzij een misser van de Oostenrijker.

De nummer één van de wereld gaf tot nu toe pas één set prijs op het Franse Gravel. Alleen van de Spanjaard Roberto Bautista Agut won hij niet in straight sets. In de finale neemt Djokovic het op tegen Andy Murray. Roland Garros krijgt daarmee een nieuwe winaar.

De 29-jarige Serviër won het toernooi nog nooit. In 2012 haalde hij voor de eerste keer de finale in Parijs. In 2014 en 2015 greep de nummer één van de wereldranglijst opnieuw naast de hoofdprijs. Het is de enige major die nog op zijn imposante erelijst ontbreekt. In de eindstrijd van vorig jaar versloeg Wawrinka Djokovic in vier sets.

Volledig scherm
© Photo News
Volledig scherm
© AFP