Volledig scherm
Roy Makaay (l) en Bastian Schweinsteiger in 2005 als ploeggenoten bij Bayern München. © PROSHOTS

Makaay gunt vriend Schweini de titel

Met genoegen zag Roy Makaay dat Duitsland in de kwartfinale over Griekenland heen walste. 'Duitsland heeft een uitstekende ploeg,' zegt Makaay. 'Spanje is volgens mij voor iedereen de topfavoriet, maar direct daarna zet ik in op Duitsland. Ze zullen donderdag tegen Italië diep moeten gaan, maar ik denk en hoop dat Duitsland de finale zal bereiken.'

Makaay zet in op dezelfde finale als vier jaar geleden in Zwitserland en Oostenrijk, toen Spanje met 1-0 won van Duitsland. De jeugdtrainer van Feyenoord, die in Spanje speelde voor Deportivo La Coruña en Tenerife en in Duitsland voor Bayern München, is met een speciale reden fan van de Duitse ploeg van Joachim Löw. 'Ik gun het vooral Bastian Schweinsteiger heel erg dat hij de Europese titel pakt', zegt de oud-spits vandaag in het AD.

Makaay speelde met de middenvelder samen in München en heeft ook na zijn vertrek bij de club nog veel contact met de 27-jarige Duitser. Makaay was erbij in München, toen zijn vriend Schweinsteiger een strafschop miste in de penaltyreeks van de Champions League-finale tegen Chelsea. 'Ik denk niet dat het verliezen van die finale nog een negatieve invloed zal hebben op de Duitse spelers,' denkt Makaay.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-0
PEC ZwolleZWO
away logo

poll

De goal van Nicolás Tagliafico werd terecht afgekeurd

De goal van Nicolás Tagliafico werd terecht afgekeurd

  • Eens (35%)
  • Oneens (65%)
50065 stemmen