Volledig scherm
© reuters

Mannschaft overnacht in Stade de France

Het Duitse voetbalteam heeft na de terreuraanslagen in Parijs de nacht van vrijdag op zaterdag in het Stade de France doorgebracht. De spelers wilden na de verschrikkelijke gebeurtenissen in de stad niet meer terug naar hun hotel. Teammanager Oliver Bierhoff vertelde de ARD dat 'Die Mannschaft' in de vroege ochtend onder politiebegeleiding naar luchthaven Charles de Gaulle is gereden. De ploeg zal in de vroege middag naar Frankfurt vliegen.

Volledig scherm
© epa
Volledig scherm
Oliver Bierhoff. © epa

De wereldkampioen speelde vrijdagavond in een vol stadion een oefenwedstrijd tegen Frankrijk (2-0). Buiten het stadion waren er bomexplosies, waarna niemand het stadion mocht verlaten. Toeschouwers renden na afloop in paniek het veld op.

Het Duitse elftal zou eigenlijk pas zondagmiddag vertrekken uit Parijs en rechtstreeks doorvliegen naar Hannover, waar voor komende dinsdag een oefeninterland tegen het Nederlands elftal is gepland. Het is onduidelijk of die wedstrijd doorgaat.

,,Niemand voelt zich momenteel veilig in de stad'', aldus Bierhoff. De spelers waren de hele nacht gespannen, meldde de veiligheidsman van de Duitse selectie.

De voetballers waren al met een zekere angst in het lijf de wedstrijd tegen Frankrijk ingegaan. Vrijdagochtend moesten de spelers hun hotel al verlaten vanwege een bommelding. Nadat alle kamers waren doorzocht, konden ze twee uur later terug naar binnen. Bierhoff: ,,Dat was al even schrikken.''

Volledig scherm
© AFP