Volledig scherm
© anp

Marianne Vos voor derde keer sportvrouw van het jaar

UpdateMarianne Vos is bij het NOC*NSF Sportgala in Amsterdam gekozen tot sportvrouw van het jaar. Het is de derde keer dat de wielrenster de prijs krijgt. Vos liet schaatsster Ireen Wüst en zwemster Ranomi Kromowidjojo achter zich.

Volledig scherm
© ANP

Vos werd in Amsterdam voor de derde keer in haar loopbaan uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Ze kreeg de titel eerder in 2008 en 2009. 'Geweldig om hier weer te zijn met die andere genomineerden. Als je daarmee genomineerd bent, is dat al heel bijzonder. Als je gekozen wordt door de andere sporters, geeft dit wel heel veel glans. Ik kan daar best trots op zijn', zei Vos met haar prijs op het podium.

Ze had het dit jaar niet altijd even makkelijk. 'In een na-olympisch jaar was het best moeilijk voor mij. Dat laat ook zien dat het toch niet allemaal vanzelf gaat. Gelukkig stond ik er wel op het juiste moment, maar dit geeft deze prijs voor mij wel extra veel waarde. Ik wil daarmee mijn ouders, mijn broer en mijn coaches bedanken dat ze al die tijd naar mijn geklaag hebben geluisterd. Deze prijs is ook voor jullie.'

Kromowidjojo en Wüst ontbraken in Amsterdam. Kromowidjojo doet deze week mee aan the duel in the pool, een prestigieuze zwemontmoeting tussen Europese en Amerikaanse zwemmers. Wüst wil zich met het oog op de Spelen concentreren op de training.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

poll

Wat verwacht jij van Duitsland-Nederland?

Wat verwacht jij van Duitsland-Nederland?

  • Zege Duitsland (20%)
  • Zege Nederland (41%)
  • Gelijkspel (39%)
24983 stemmen