Volledig scherm
© AP

Meer Europese steun voor Infantino

Gianni Infantino kan in zijn verkiezingscampagne voor het voorzitterschap bij de wereldvoetbalbond FIFA rekenen op groeiende steun uit Europa. De 45-jarige Zwitser van Italiaanse komaf kreeg dinsdag de goedkeuring van Italië, Noorwegen en Griekenland. Eerder al hadden onder meer Frankrijk en Duitsland de voorkeur uitgesproken voor Infantino.

Volgens de Italianen is de huidige secretaris-generaal van de Europese voetbalbond UEFA de aangewezen persoon om de geloofwaardigheid van FIFA te herstellen. ,,Hij is betrouwbaar en de juiste man om de FIFA in rustig vaarwater te brengen'', zegt bondsvoorzitter Carlo Tavecchio.

Infantino verzekerde zich eerder al van de volledige steun van de landen uit Zuid- en Midden-Amerika. Hij lijkt de belangrijkste rivaal te worden van sjeik Salman bin Ebrahim al Khalifa uit Bahrein, die geldt als de voornaamste kandidaat om de omstreden Sepp Blatter op te volgen.

De voorzittersverkiezing bij FIFA is op 26 februari. De Nederlandse bond KNVB beslist binnen twee weken op wie er wordt gestemd.