Volledig scherm
© Getty Images

Murray verslaat Wawrinka en speelt eerste finale in Parijs

Stanislas Wawrinka kan zijn koffers pakken. De Zwitserse titelverdediger op Roland Garros verloor in vier sets van de Schotse nummer twee van de wereld Andy Murray: 6-4 6-2 4-6 6-2 Voor Murray wordt het zijn eerste finale in Parijs.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP

Murray, die zowel in 2014 als in 2015 op Roland Garros in de halve finales strandde, gaf Wawrinka in de eerste twee sets geen kans om goed in de wedstrijd te komen. De titelverdediger maakte onder de Schotse druk nogal wat onnodige fouten, die zijn moreel geen goed deden. In de slotfase van de derde set kreeg Wawrinka, met de hulp van het Franse publiek, weer wat moed en mede dankzij een dipje in het spel van Murray kon hij een vierde set afdwingen. Daarin was de fysiek sterke Brit echter weer de veel betere speler: 6-2.

Na het winnende punt reageerde Murray een tikje geëmotioneerd op zijn eerste finaleplaats in Parijs. Murray had het aan het begin van het toernooi zeer lastig op het gravel in Parijs. In de eerste en tweede ronde speelde hij twee slopende vijfsetters tegen veteraan Radek Stepanek en debutant Mathias Bourgue. De Schot herpakte zich echter en schakelde Karlovic, Isner en Gasquet vrij eenvoudig uit.

In de finale wacht de Schot, die zich duidelijk beter thuis voelt op gravel dan in het begin van zijn carrière, een zware dobber. Novak Djokovic, de Servische nummer 1 van de wereld, verloor dit toernooi slechts één set en is in topvorm.

Murray bereikte in zijn carrière al elf keer de finale van een grand slamtoernooi, maar pakte slechts twee titels. Hij verloor vier finales van Djokovic waaronder tijdens de Australian Open eerder dit jaar.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP