Volledig scherm
© EPA

'Nederland kan het WK van 2022 nog redden'

Volgens verslaggever Martin Samuel van Daily Mail kunnen een aantal grote voetballanden, waaronder Nederland, het WK Voetbal van 2022 in Qatar van de agenda krijgen. Hij schrijft dat de vooraanstaande Europese voetbalnaties in staat zijn om de FIFA te dwingen de plannen voor 2022 te herzien.

'Als Engeland, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Frankrijk en Portugal nu zouden besluiten dat ze niet naar Qatar afreizen, moet de FIFA wel actie ondernemen. Als die landen ook Brazilië nog weten mee te krijgen, wat mogelijk moet zijn aangezien de Brazilianen worden geleid door echte voetbalmensen, is het einde oefening voor het WK in Qatar', aldus Samuel.

In UEFA-baas Michel Platini heeft Samuel weinig vertrouwen. De Fransman liet onlangs al doorschemeren dat hij bij een nieuwe stemming zonder aarzeling weer voor Qatar zou kiezen. Afgelopen weekend onthulde Sunday Times een gigantisch corruptieschandaal rondom het WK in Qatar. Bestuurders zouden zijn omgekocht om het voetbaltoernooi aan de golfstaat te geven.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
5'
0-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo ExcelsiorEXC
14:30
FC EmmenEMM
away logo
home logo De GraafschapGRA
16:45
FC UtrechtUTR
away logo