Volledig scherm
© Getty Images

Nederlandse maakt docu WK Voetbal straatkids

De Amsterdamse producent Jamillah van der Hulst werkt samen met een Brits productiehuis aan een documentaire over het WK Voetbal voor straatkinderen dat eind maart in Rio de Janeiro wordt georganiseerd.

Volledig scherm
© EPA

Het project heet Streetkids United II: vier jaar geleden vertelde het eerste deel over het WK in Kaapstad in 2010. Deze documentaire ging in 2011 op het Filmfestival van Berlijn in premiere. Het vervolgproject wordt mede geproduceerd door Britse regisseurs Stephen Daldry (Billy Elliot, The Reader) en Beeban Kidron (Bridget Jones II).

Tijdens het WK Voetbal voor straatkinderen komen teams uit 20 landen samen. De organisatie wil met de wedstrijden aandacht vragen voor de grote problemen waar deze groep over de hele wereld tegenaan loopt. Het evenement wordt georganiseerd door een charitatieve organisatie waar onder meer voetballendes Pelé en David Beckham, Queen-gitarist Brian May, regisseur Fernando Meirelles, aartsbisschop Desmond Tutu en acteurs Jeremy Irons en Juliette Lewis hun naam aan hebben verbonden.

Van der Hulst was vorige jaar mede verantwoordelijk voor het drama Lilet never happened dat vertelde over een minderjarige prostituee in Manilla. De film met in de hoofdrol actrice Johanna ter Steege won over de hele wereld een groot aantal prijzen.

  1. ‘Het is tijd voor een grote schoonmaak bij Feyenoord’
    Voetbalpodcast

    ‘Het is tijd voor een grote schoonmaak bij Feyenoord’

    Een tikkeltje verwond en aangeslagen beginnen koploper PSV en Feyenoord zondagmiddag in Eindhoven aan de kraker in de eredivisie. Zowel de kampioen als de Rotterdammers moet winnen. PSV om Ajax van het lijf te houden, Feyenoord om de marge met AZ niet als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen. Verslaggevers Mikos Gouka, Maarten Wijffels en Sjoerd Mossou nemen alle onderwerpen onder leiding van presentator Etienne Verhoeff onder de loep in de nieuwe AD Voetbalpodcast.

Live Voetbal

home logo Atlético MadridATL
21:00
JuventusJUV
away logo
home logo FC Schalke 04S04
21:00
Manchester CityMCI
away logo