Volledig scherm
© EPA

Neymar: Als jullie mijn salaris hadden, zouden jullie ook feesten

Neymar heeft aangegeven dat hij zijn levensstijl niet zomaar zal gaan veranderen. De Braziliaanse superster krijgt in zijn thuisland flink wat kritiek op zijn uitgaansgedrag, maar de voetballer is geenszins van plan om daar concessies aan te doen.

Tijdens de Copa América mocht hij van FC Barcelona niet meespelen, omdat hij tijdens de Olympische Spelen deel uitmaakt van de Braziliaanse selectie. Wel reisde hij mee naar de Verenigde Staten om zijn team te steunen. Hij werd daar veelvuldig gefotografeerd terwijl hij zich omringde met sterren als Justin Bieber.

,,Jullie moeten kijken naar wat ik op het veld doe. Op het moment dat ik vrij heb, is het mijn persoonlijke zaak", aldus Neymar. ,,Ik vind het leuk om uit te gaan en met vrienden te zijn. Ik heb ook familie, dus waarom kan ik niet gaan stappen in clubs? Ik kan dat en dat wil ik. Ik weet heel goed wat de volgende dag mijn taken zijn. Ik blijf uitgaan en ik zie niet waarom daar een probleem mee zou zijn."

De 24-jarige Braziliaan gaf daarnaast aan dat elke jongere zich zo gedraagt en hij daagde de aanwezige journalisten uit om anders te beweren. ,,Stel je voor dat je 24 bent en net zo veel verdient als ik nu zou doen. Zou jij niet hetzelfde zijn als ik?"

De absolute vedette van de Seleçao moet zijn team in het olympisch voetbaltoernooi voor de allereerste keer naar goud leiden. Brazilië zit in de groep met Zuid-Afrika, Irak en Denemarken. Het toernooi begint op 4 augustus.