Nummer 1 van de wereld Barty (25) kondigt afscheid proftennis aan: ‘Heb fysieke drive niet meer’

VideoAshleigh Barty heeft haar afscheid als proftennisster aangekondigd. De Australische nummer 1 van de wereldranglijst kondigt in een video aan dat ze op 25-jarige leeftijd een punt achter haar carrière zet.

7 reacties

 • Jacqueline Tuk

  1 jaar geleden
  Ik begrijp alle negatieve reacties niet. Leven en laten leven voor iedereen! Waarom mag iemand niet gewoon doen wat hij/zij wil met zijn/haar leven?! @H Peters. De heren spelen om 3 gewonnen sets en de dames om 2 gewonnen sets. Als je commentaar geeft, wat echt niet hoeft 😉, doe het dan wel goed.
 • Raynar

  1 jaar geleden
  Laten we wel wezen mensen de WTA is op sterven na dood na het vertrek van Venus&Serena! Er is geen rivaliteit dus spanning meer zoals bij de mannen en idd krijgen way too much naar verhouding dat ze verdienen.
 • J. De vriess

  1 jaar geleden
  Als je niet meer gelukkig bent in het geen wat doet is dat toch een prima keuze. Wat de rest van de wereld daarvan vind is van ondergeschikt belang. Zeker als zoals hier mensen als drogreden komen als hier beschreven door sommige dat de dames te veel zouden verdienen enz enz. Deze mevrouw heeft de financiële mogelijkheden en heeft voor haar doen een mooie carrière gehad. Misgunnen vanaf de bank altijd makkelijk.
 • H Peters

  1 jaar geleden
  De 'weerbaarheid' van van het vrouwentennis wordt wel erg vaak onder bewijs gesteld. Serena was recentelijk de enige uitzondering. Ze spelen maar 3 gewonnen sets (tegen de mannen 5!) en dan nog halen ze, en het niveau en de duur van bv. Nadal, Federer en Djokovic niet. Dat mag ik natuurlijk niet zeggen maar ik baseer me gewoon op cijfers en feiten!
 • P. van der Kooij

  1 jaar geleden
  Nee dat zag ik niet aankomen! Ik vind dat Barty haar tak van sport een hele slechte dienst bewijst. Ook een signaal afgeeft dat er bij de dames teveel verdiend wordt. De gelijke beloning met de mannen vond ik al niets. Zij is na een relatief korte loopbaan al binnen, knap gedaan overigens, maar laat nu een gat achter van een boegbeeld dat te vroeg vertrekt en een verkeerd signaal afgeeft. Ik redeneer als man, dat ben ik mij bewust. Maar als je gelijk behandeld wilt worden?