Ook de terreinknecht moet verantwoording afleggen aan Louis

Volledig scherm
Wilfred Genee. © AD Sportwereld
Quote

Het is een feit dat Van Gaal nog wel eens met twee maten meet. Daar weet Cor Pot alles van.

Wilfred Genee

'De uitspraken van Louis van Gaal zijn niet erg slim', viel afgelopen week overal te lezen. Het komt niet zo heel vaak voor dat een naaste collega zoiets over de kersverse coach van Manchester United durft te zeggen, maar Harry van den Ham leek er geen moeite mee te hebben. De trainer van het afgelopen weekeinde gepromoveerde FC Dordrecht ergerde zich aan de bespiegelingen van de huidige bondscoach over de kansen van Sparta tegen zijn Dordrecht.

 'Sparta gaat het redden', oreerde Louis. 'Dat weet ik eigenlijk wel zeker'. Mocht zijn zelfvertrouwen aangaande het komende WK identiek zijn aan dat over Sparta, dan moeten we ons ernstig zorgen maken. Sparta kwam er namelijk het grootste gedeelte van de wedstrijd niet aan te pas.

Het stoorde Van den Ham dat Van Gaal zich altijd enorm opwindt als collega's hem beoordelen, maar dat hij er zelf geen moeite mee heeft om dat wel te doen. Het is een feit dat Van Gaal nog wel eens met twee maten meet. Daar weet Cor Pot alles van. Het is bovenal grappig dat de coach van een van de kleinste clubs in Nederland zich zo uit.

Al heb je enig recht van spreken als je met een begroting van 2,2 miljoen euro zo overtuigend de Eredivisie weet te bereiken. Ik zou Van Gaal wel eens bij zo'n club aan het werk willen zien. Volgend jaar kost de terreinknecht bij United waarschijnlijk alleen al de gehele begroting van Dordrecht. Ook deze terreinknecht zal volgend seizoen ongetwijfeld verantwoording aan hem moeten afleggen, want Louis zit overal graag kort op. 'Wai is tet gress soo long?'

Op zich wel bijzonder knap dat hij daar nu coach wordt. Of hij ook iets te zeggen heeft over de bus van Manchester United is niet bekend. Bij de nieuwe bus van het Nederlands elftal was zijn invloed groot, zo zagen we vorige week. Louis weet veel van bussen. Uiterst handig voor het komende WK, want alleen met een geparkeerde bus in onze zestien maken we enige kans om te overleven. Al bleek het niet te kloppen dat Van Gaal de bus zelf gemaakt had, zoals in ons programma van vrijdag naar voren leek te komen. Dat was creatief plakwerk van een der redacteuren, zo ontdekten we pas gistermiddag. Het is wel zo eerlijk dat toe te geven.

Het lastige bij Van Gaal is echter dat het zomaar gekund had. Louis heeft namelijk een uiterst vreemd gevoel voor humor. Toen vorige week Robin van Persie ter sprake kwam, reageerde Louis met de opmerking dat hij precies wist wat deze bij Manchester gedaan had. 'Dat is tegenwoordig voor mij heel makkelijk natuurlijk', gnuifde de bondscoach.

Toen het ijzig stil bleef, legde hij uit dat het hier humor betrof. 'Ik dacht dat het een goede grap was'. Het moge duidelijk zijn, de uitspraken van Louis van Gaal zijn niet erg grappig. Gelukkig zit hij er vanwege zijn vakmanschap. Mocht dat ons wereldkampioen maken, dan lachen we ons allemaal rot. Zoals Harry van den Ham dat nu al doet.

Live Voetbal

home logo AZAZ
18:30
FC UtrechtUTR
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
19:45
FeyenoordFEY
away logo
home logo ADO Den HaagADO
19:45
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC GroningenGRO
20:45
Heracles AlmeloHER
away logo