Volledig scherm
George Mourad heeft op 5 april 2009 gescoord voor Willem II in de derby tegen NAC. De spits is er de oorzaak van dat de FIFA Syrië heeft uitgesloten voor het WK. © PRO SHOTS

Oud-speler Willem II debet aan WK-uitsluiting Syrië

UpdateDe wereldvoetbalbond FIFA heeft Syrië uitgesloten voor het kwalificatietoernooi van het WK van 2014 in Brazilië. Het land heeft volgens de FIFA een ongerechtigde speler opgesteld. Het aanvankelijk al uitgeschakelde Tadzjikistan neemt weer de plaats in van Syrië.

Volledig scherm
© EPA

Syrië had oud-Willem II-aanvaller George Mourad niet mogen opstellen in de dubbel tegen Tadzjikistan, eind juli. De in Zweden geboren Syriër speelde in 2005 al eens twee interlands voor Zweden, waardoor hij niet meer voor Syrië had mogen uitkomen.

Mourad deed echter mee in twee kwalificatiewedstrijden, op 23 (2-1-zege) en 28 juli (4-0-zege). Hij stond in de basis op 23 juli in de thuiswedstrijd tegen Tadzjikistan en viel vijf dagen later in de return in de 71ste minuut in voor Jehad Al Hussien. Mourad scoorde niet in beide duels.

Tadzjikistan, dat reglementair een dubbele 3-0-overwinning kreeg toebedeeld door de FIFA, komt in de derde kwalificatieronde in Groep C uit tegen Japan, Oezbekistan en Noord-Korea.

poll

Bereikt Ajax de kwartfinale ten koste van Real Madrid?

Bereikt Ajax de kwartfinale ten koste van Real Madrid?

  • Ja (67%)
  • Nee (33%)
39812 stemmen