Volledig scherm
PREMIUM
© Ruud Voest

Paumen klopt Hinch bij dejavu wel

StrafbalMaartje Paumen stond gisteren weer oog in oog met de Britse keepster Maddie Hinch, de grote sta-in-de-weg in Rio. De strafbal ging er nu in, maar dat deed niets af aan haar olympische kater.

Quote

Fak. De trilogie van olympisch goud, dat was het ultieme geweest. Die wedstrijd zal ik altijd bij me blijven dragen

Maartje Paumen

Als Maartje Paumen in Bilthoven een kwartier voor tijd aanlegt voor een strafbal, gaan haar gedachten onherroepelijk terug naar Rio de Janeiro. Naar 19 augustus, de olympische finale Nederland-Groot-Brittannië. Het is in Deodoro pas de zesde minuut als de captain haar ploeg een droomstart kan bezorgen. Ze heeft al zes jaar geen strafbal gemist. Maar de keepster, Maddie Hinch, houdt de bal tegen. ,,Gewoon niet goed genomen", zegt Paumen er nu over. ,,Als je vol voor een hoek gaat, scoor je bijna altijd."

Gistermiddag, bij SCHC-Den Bosch, staat ze weer tegenover Hinch, die dit seizoen in de hoofdklasse speelt. Paumen heeft er al een strafcorner in gejaagd, maar dit kon bij 2-2 wel eens de winnende zijn. ,,Ik stond te shaken. Je kan dat gevoel van Rio niet uitschakelen. Afgelopen week heb ik extra getraind op strafballen, ik voelde dat we er één zouden krijgen. Ik had mijn hoek bepaald, de tegenovergestelde van Rio. En bam."

De 2-3 is inderdaad de winnende voor Den Bosch, dat verdiend wint en de koppositie van SCHC overneemt. ,,Echt lekker. Maar liever had ik natuurlijk op de Spelen gewonnen."