afp
Volledig scherm
© afp

Pelé: 'Duitsland is veel sterker dan Argentinië'

De Braziliaanse levende voetballegende Pelé wou daags voor de WK-finale zijn favoriet voor de wereldtitel niet onthullen, maar benadrukte wel dat 'Duitsland veel sterker is dan Argentinië'. De finale tussen beide landen wordt morgenavond (21u Nederlandse tijd) in het Maracanastadion in Rio de Janeiro gespeeld.

 1. Schweinsteiger: 'Van Gaal bijgedragen aan Duits succes'
  WK 2014

  Schweinst­ei­ger: 'Van Gaal bijgedra­gen aan Duits succes'

  Als Duitsland morgen in Rio de Janeiro de wereldtitel verovert, mag Louis van Gaal dat ook een klein beetje als zijn succes zien. Volgens middenvelder Bastian Schweinsteiger heeft Van Gaal in zijn tijd als trainer van Bayern München een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het Duitse voetbal. 'Trainers als Van Gaal en Pep Guardiola hebben onze horizon verbreed', zei Schweinsteiger een dag voor de finale tegen Argentinië in Maracanã.
 2. EK Podcast | ‘Stel je eens voor bij Oranje: Dumfries op rechts, Gosens op links’

  EK Podcast | ‘Stel je eens voor bij Oranje: Dumfries op rechts, Gosens op links’

  In deze AD EK Voetbalpodcast bespreken Maarten Wijffels en presentator Etienne Verhoeff de mooiste EK dag tot nu toe. Duitsland gisteren in topvorm tegen Portugal en de Hongaren (tegen Frankrijk) en Polen (tegen Spanje) die vochten voor iedere meter. Wat zag Maarten Wijffels voor opmerkelijk zaken? Verder komen aan de orde: de transfer van Memphis Depay naar Barcelona, het zelfvertrouwen van Ajax-spelers én Denzel Dumfries, de ‘tank op voetbalschoenen’.