Volledig scherm
UEFA-voorzitter Michel Platini. © belga

Platini: 'Nieuwe stemming voor WK 2022 als sprake is van corruptie'

De voorzitter van de Europese voetbalbond Michel Platini heeft op de Franse televisiezender TF1 zijn mening gegeven over de heisa rond de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar. 'Bij zelfs de kleinste verdenking van corruptie moet er opnieuw gestemd worden', aldus de Fransman.

'Ik kan alleszins bevestigen dat ik niet ben beïnvloed in mijn stem voor Qatar', stelt Platini verder. 'Er is altijd gezegd dat zo'n stemming op een transparante manier moet gebeuren. Als er sprake is van mogelijke corruptie, dan moet er opnieuw gestemd worden.'

Platini heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij zijn stem aan Qatar heeft gegeven, vanwege het feit dat er in dat deel van de wereld nooit eerder een WK heeft plaatsgevonden. Nadien maakte hij ook meteen duidelijk dat een wintereditie in Qatar wenselijker zou zijn.

Rusland en Qatar haalden respectievelijk voor 2018 en 2022 de organisatie van het WK voetbal binnen, maar de stemming en het biedproces worden tot de dag van vandaag overschaduwd door beschuldigingen van corruptie.

Intussen is ook een onderzoeksrapport opgesteld. Onder anderen Platini en de Duitse Franz Beckenbauer pleiten ervoor dat rapport openbaar te maken.

poll

PSG zou de juiste keuze zijn voor Frenkie de Jong

PSG zou de juiste keuze zijn voor Frenkie de Jong

  • Ja (14%)
  • Nee, hij kan beter voor een andere club kiezen (53%)
  • Nee, hij kan beter nog een seizoen bij Ajax blijven (32%)
19693 stemmen