Volledig scherm
© ANP

Ranomi Kromowidjojo en Pieter van den Hoogenband uit elkaar

UpdateRanomi Kromowidjojo en Pieter van den Hoogenband zijn uit elkaar. De olympische zwemkampioenen hadden ruim anderhalf jaar een relatie. Kromowidjo maakte de breuk vanmiddag bekend via haar twitteraccount.

'Ben verdrietig, Pieter en ik hebben besloten uit elkaar te gaan', aldus de olympisch kampioene op de 50 en 100 meter vrij. 'We hebben een bijzondere onderlinge band, die is gelukkig blijvend.'

In januari 2013 liet Kromowidjojo (24) voor het eerst officieel weten dat zij een relatie had met de 12 jaar oudere Van den Hoogenband. De winnaar van drie olympische titels maakte in september 2012 bekend dat hij ging scheiden van zijn vrouw, oud-zwemster Minouche Smit.

Kromowidjojo heeft al een onrustige periode achter de rug met diverse coachwisselingen. Nadat Jacco Verhaeren in 2013 besloot zich volledig op het technisch directeurschap te richten, ging ze aan de slag met Marcel Wouda. Maar na bijna een jaar werd duidelijk dat ze de klik met de oud-zwemmer miste. In de periode waarin Verhaeren zijn vertrek naar Australië bekend maakte, koos Kromowidjojo voor de onervaren Christiaan Sloof, maar ook deze combinatie werkte niet. In juni besloot Sloof te stoppen.

Vanwege alle onrust liet Kromowidjojo vorige maand de Europese titelstrijd in Berlijn schieten. Sinds het vertrek van Sloof traint ze onder Patrick Pearson. Onder hem hoopt ze met het oog op de WK in 2015 en de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro haar oude vorm te hervinden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement