Videostill
Volledig scherm
© Videostill

Reacties uit voetbalwereld op Super League: ‘Wij kijken naar Ajax’

Twaalf Europese topclubs hebben zondag aangekondigd dat ze een aparte Super League willen oprichten, maar zowel binnen als buiten de voetbalwereld is er veel kritiek op de omstreden plannen. Een greep uit de eerste reacties.

44 reacties

 • Ronald Smit

  1 jaar geleden
  Wat een paniek bij de zogenaamde grootmachten in het voetbal. Ze proberen hun eigen reet te redden voor hun schulden van honderden miljoenen. Ze hebben er een hekel aan om van bijvoorbeeld Ajax op hun donder te krijgen in de Champions League, dus gaan ze hun eigen incestueuze kliekje beginnen. Ofwel: hoe klein kan je zijn? Echt meelijwekkend. Agnelli is de maffia in optima forma.
 • Zielstra

  1 jaar geleden
  Ik denk niet dat je het tegen kan houden. Deze clubs zijn in handen van Chinees, Amerikaanse en Russische eigenaren. Voor hun telt alleen een bedrijfsmodel waar je geen verlies leidt maar alleen winst. Dat kan niet als het elke keer onzeker is of je de CL haalt. Supporters zijn niet meer nodig aangezien de inkomsten met name uit tv rechten komen uit Azië, Amerika en Afrika. En wat is er nu leuker dan twee wekelijks tegen elkaar spelen waar bij het niet uitmaakt of je wint of verliest
 • Marieke Huurman

  1 jaar geleden
  Laat ze het maar doen. Hun eigen fans willen het zelfs ook niet! Dus iedereen die supercompetitie negeren en de tv rechten lekker laten voor wat het is. Krijgen ze ook geen geld meer en komen ze op hangende pootjes weer terug.
 • Ben Vienerius

  1 jaar geleden
  Ook de Champions League heeft fouten gemaakt, zodat uit een land 4 en het andere land 1 of een team voorrondes moest spelen. Daardoor zijn gerenomeerde clubs veel meer geld aan spelers binnen gaan halen, met het gevolg dat we hier zelfs praten over een Micky Mouse competitie. Door nu een Superliga te vormen is de prijs voor één kaartje niet meer op te brengen en verdwijnt alles achter de decoder. Het verschil in inkomsten zou direct nationale competities treffen. Sponsors die weggaan bijv.
 • S. van Beijnum

  1 jaar geleden
  Mooi, eindelijk eens een aantal clubs die de maffiapraktijken van de UEFA en FIFA zat zijn. Wanneer je goed oplet en beseft hoeveel macht een sportbond heeft (UEFA), dat is ridicuul. Als sporter (of team) zou je vrij moeten zijn om je aan te sluiten bij een bond, maar ook om dat niet te doen. Eigenlijk rest mij nu de vraag: waarom laten mensen zich toch zo graag in regeltjesbanen manoeuvreren? We zijn vrije mensen hoor, alleen niemand wil dat schijnbaar... het zal wel aan mij liggen...