Volledig scherm
© epa

Reserve Huntelaar: Ik ben boos, maar blijf bij Oranje

'Ik ben teleurgesteld dat hij niet voor mij kiest', zegt Klaas-Jan Huntelaar over het slechtnieuwsgesprek dat hij gisteren in Hoenderloo met Bert van Marwijk voerde. De bondscoach meldde hem dat hij het EK met Robin van Persie als spits begint.

Volledig scherm
Van Persie (l) en Huntelaar. © anp

Huntelaar wil nu strijdbaar blijven op de bank: 'Natuurlijk was ik boos en teleurgesteld, maar iedereen weet dat ik geen wegloper ben', zegt hij in AD Sportwereld.

Het knetterde op de Veluwe. Klaas-Jan Huntelaar en Bert van Marwijk schoven, op verzoek van de trainer, in het trainingskamp van Oranje om tafel. Het gesprek volgde op een eerder onderhoud vorige week in Lausanne. Huntelaar weet nu officieel wat hij al een tijdje heeft voelen aankomen: Robin van Persie krijgt de voorkeur op de centrale spitspositie, net als twee jaar geleden op het WK.

'Het waren twee persoonlijke gesprekken. En ik ben beide keren boos geworden', zegt Huntelaar. 'Ik ben teleurgesteld dat hij niet voor mij kiest. Ik heb het gevoel gehad dat alles al van te voren vaststond.'