Roland Garros in 2018
Volledig scherm
Roland Garros in 2018 © AFP

Roland Garros mogelijk zonder publiek gespeeld

Voorzitter Bernard Giudicelli van de Franse Tennis Federatie sluit niet uit dat Roland Garros dit jaar achter gesloten deuren wordt gespeeld. De start van tennistoernooi werd eerder dit jaar vanwege de uitbraak van het coronavirus verplaatst van 24 mei naar 20 september en mogelijk zelfs nog een week later.

,,We sluiten geen enkele optie uit’’, zei Giudicelli in een interview met de de krant Journal du dimanche. Beter achter gesloten deuren, dan helemaal geen toernooi, zo redeneert Giudicelli. Want daarmee zouden weliswaar geen toegangskaarten verkocht kunnen worden, maar wel de televisierechten. Die zijn goed voor een derde van de inkomsten van het toernooi. ,,Dat kan niet over het hoofd worden gezien’’, aldus de voorzitter. 

De Franse bond besloot half maart zonder nader overleg de Grand Slam te verplaatsen en dat leverde de tennisbond veel kritiek op. ,,We hebben dit besluit bewust en verantwoord genomen. Het toernooi is de motor van tennis in Frankrijk, het is wat de spelers in ons ecosysteem voedt. Dus op deze momenten denken we eerst aan hen, om ze te beschermen’’, aldus de voorzitter.

Ruim een week geleden zei de Franse sportminister Roxana Maracineanu tijdens een radio-interview nog helemaal niets te zien in het doorgaan van het tennistoernooi zonder publiek.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.