Volledig scherm
PREMIUM
© ANP Pro Shots

Schot in de roos, toch geen cultheld

JørgensenAlles wat Nicolai Jørgensen bij Feyenoord aanraakt, lijkt in goud te veranderen. De Deen is topscorer in de Eredivisie en maakt net zo makkelijk goals in Europa. Gewaardeerd door de fans, maar de gekte rond hem blijft achterwege.

Nicolai Jørgensen wreef gisteren in Odessa, geduldig wachtend op de Boeing van Transavia die Feyenoord terug zou brengen naar Rotterdam, nog maar eens over zijn pijnlijke scheenbeen. De 25-jarige Deen was tegen Zorja Loehansk (1-1) het slachtoffer van de rode kaart van Eric Botteghin, maar zijn wisselbeurt had vooral te maken met het feit dat hij weer last kreeg van zijn scheenbeen.

Volgens trainer Giovanni van Bronckhorst valt de blessure, waar hij in de voorbereiding op het seizoen ook al mee kampte, alleszins mee en is zijn inzetbaarheid morgen tegen Go Ahead Eagles geen probleem. En dat is maar goed ook voor de Rotterdammers, want Feyenoord kan al nauwelijks nog zonder de topscorer van de Eredivisie.

Acht competitietreffers, één doelpunt in het bekertoernooi, twee treffers in Europa. En drie assists in de competitie en een heel belangrijke voorzet bij de treffer van Tonny Vilhena tegen Manchester United (1-0). Bij Feyenoord was er intern en extern vaak forse kritiek op technisch directeur Martin van Geel, die volgens velen met 'het bord op schoot voor de televisie zou scouten'. Maar het aantrekken van de 25-jarige Jørgensen, die 3,6 miljoen euro kostte, is tot op heden een schot in de roos gebleken.

Maar kijk nog eens goed naar dat rijtje met het aantal treffers en assists en je verwacht een waar volksfeest als de international van Denemarken zijn voet buiten de deur van zijn appartement aan de Rotterdamse Wilhelmina-pier zet. Als zijn illustere voorgangers John Guidetti en Graziano Pellè ergens in de havenstad opdoken, draaide de beveiliging van de club bijkans overuren.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement