Volledig scherm
Siem de Jong in actie tegen Bayern München. © reuters

Siem de Jong, Maher, Anita en Lens vallen af

Siem de Jong, Adam Maher, Vurnon Anita en Jeremain Lens maken geen deel uit van de EK-selectie van bondscoach Bert van Marwijk. Dat heeft de KNVB vandaag bekendgemaakt.

Volledig scherm
Adam Maher, Vurnon Anita en Jermain Lens tijdens training van het Nederlands elftal in het Stade Juan-Antonio Samaranch in Lausanne. © ANP

'Ik heb uitgebreid de tijd genomen om met de afvallers te spreken en aan hen uitleg gegeven over het hoe en waarom', meldde Van Marwijk. 'Daar hadden zij na hun goede werk recht op. Ze kunnen met opgeheven hoofd het trainingskamp verlaten.'

Van Marwijk koos ervoor om bijvoorbeeld de jonge linksback Jetro Willems (PSV), Luuk de Jong (FC Twente) en Luciano Narsingh (sc Heerenveen) wel een plek in de EK-selectie te geven. Ook de verdedigers Ron Vlaar en Wilfred Bouma zullen deel uitmaken van Oranje.

Het Nederlands elftal speelt vanavond om 20.00 uur een oefenduel met Bulgarije. Vanaf maandag neemt de ploeg zijn intrek in het Golden Tuliphotel in Hoenderloo, waarna ook op woensdag 30 mei (Slowakije) en zaterdag 2 juni (Noord-Ierland) nog oefenduels gepland staan. Oranje reist vervolgens op 4 juni naar de Poolse stad Krakau, de uitvalsbasis van de equipe tijdens de Europese titelstrijd.

Het Nederlands elftal speelt op 9 juni zijn eerste groepswedstrijd op het EK, in Charkov tegen Denemarken. Oranje gaat op 13 juni de strijd aan met Duitsland en sluit de groepsfase 4 dagen later af tegen Portugal.