Volledig scherm
Andy Murray straalt van trots met de Wimbledon-beker in zijn handen. © AP

'Sir' Murray en 'Sir' Farah geridderd door Queen Elizabeth

Tennisser Andy Murray en atleet Mo Farah mogen zich voortaan 'Sir' noemen. De twee Britse olympisch kampioenen werden vrijdag geridderd door Queen Elizabeth II.

Volledig scherm
Mo Farah met zijn gouden medailles op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. © AP

De Schotse tennisser (29) prolongeerde in Rio de Janeiro zijn olympische titel en stootte daarna door naar de eerste plaats op de wereldranglijst. De 33-jarige Mo Farah, geboren in Somalië, schreef net als vier jaar geleden bij de Olympische Spelen van Londen weer de 5000 en 10.000 meter op zijn naam. 

Tijdens de halfjaarlijkse 'lintjesregen' in Groot-Brittannië gingen veel onderscheidingen naar olympische en paralympische sporters. Roeister Katherine Grainger, die ook tijdens haar vijfde Spelen een medaille veroverde, en de inmiddels gestopte meerkampster Jessica Ennis-Hill (zilver in Rio) mogen de eretitel 'Dame' voor hun naam zetten. 

Murray had vier jaar geleden na zijn gouden triomf in Londen al een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij werd vrijdag op 29-jarige leeftijd, als jongste Brit in lange tijd, tot 'Sir' benoemd. De Schot gaat die titel waarschijnlijk niet gebruiken in het tenniscircuit, meldden Britse media.

Volledig scherm
Jessica Ennis-Hill. © Photo News