Volledig scherm
PREMIUM
Soufiane Touzani. © Marco De Swart

Soufiane Touzani biedt bal, liefde en aandacht

rolmodelMaandag is de allereerste uitzending van Tiki Taka Touzani, een programma op RTL7 rond de beroemdste straatvoetballer van Nederland. ,,De bal verbindt iedereen.''

Quote

Ik lijk op mijn moeder.

Soufiane Touzani

Het kantoor van Soufiane Touzani (30) huist midden in Bloemhof, Rotterdam-Zuid, letterlijk om de hoek van waar hij opgroeide. In een atypisch hoekpandje, midden tussen de kleine huizen, schuin tegenover een voetbalpleintje.

Hij kent hier alle stoeptegels, lantaarnpalen, verdwaalde bomen, hekjes en putdeksels.Als hij vroeger van zijn moeder naar de supermarkt moest, slingerde hij tussen de voetgangers door, de bal aan zijn voet, kaatsend met de stoepranden en de prullenbakken. Er is in Bloemhof geen tegel waar Touzani nooit overheen dribbelde, geen buurman die hij nooit op een panna trakteerde.

Zijn verhaal leest als een jongensboek, maar dan zonder de clichés van Snelle Jelle of Roel Dijkstra. Soufiane Touzani werd nooit profvoetballer, door een vergroeiing in zijn wervelkolom. Hij besliste geen WK-finales. Wel werd hij vlogger, straatvoetballer, Youtube-fenomeen, presentator, rolmodel, zakenman, weldoener. Een merk.

Live Voetbal

home logo ItaliëITA
18:00
ChinaCHN
away logo
home logo NederlandNED
21:00
JapanJPN
away logo