Volledig scherm
© anp

Stokstaartje Suri als orakel bij WK 2018

Hij heeft de ervaring, hij is sociaal en erg actief. Kortom, Suri het stokstaartje is het ideale orakel bij het WK voetbal van 2018. Dat vindt althans Igor Permjakov, de woordvoerder van de dierentuin van Jekaterinenburg, dat over twee jaar één van de speelsteden is op het WK in Rusland.

Stokstaartje Suri heeft al proefgedraaid en kwam glansrijk door de test. ,,Hij had de 4-1 voor Rusland tegen Tsjechië goed voorspeld'', aldus Permjakov. De dierentuin is nog aan het experimenteren met de juiste voorspelmethode. Een doolhof met aan het uiteinde de twee landen die deelnemen aan de wedstrijd is een optie, maar ook twee voederbakjes kunnen als voorspelmethode dienen.

Bij de laatste grote voetbaltoernooien duikt er steeds een dier met voorspellende gaven op. Het meest bekend is de inmiddels overleden octopus Paul, die tijdens het WK van 2010 geen enkele fout maakte. Ook niet toen Oranje in de finale stond tegen Spanje: Paul wist de nederlaag van het Nederlands elftal feilloos te voorspellen. Paul zou overigens deze week acht jaar oud zijn geworden.