Volledig scherm
De 'knuffelregen' tijdens Feyenoord - ADO Den Haag op 11 september 2016. © ProShots

Supporters ADO Den Haag grijpen naast prijs op FIFA-gala

De supporters van ADO Den Haag hebben naast de prijzen gegrepen op The Best FIFA Football Awards 2016 in Zürich. De prijs ging naar de supporters van Liverpool en Borussia Dortmund, die op donderdag 14 april gezamenlijk het You'll Never Walk Alone zongen op Anfield.

Dit deden zij ter nagedachtenis aan de 96 fans die in 1989 bij de Hillsborough-ramp om het leven kwamen. 

De fans van ADO hadden hun nominatie te danken aan de knuffelactie die ze voor de patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis organiseerden. Tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord lieten ze een regen van knuffels in het Feyenoordvak onder het uitvak neerdalen. 

Ook de fans van IJsland waren genomineerd. Zij vielen afgelopen jaar op door het ritmisch klappen met de spelers van hun nationale team tijdens het succesvolle EK.
Op 11 september 2016 gooiden gooiden de supporters van ADO Den Haag vanuit het uitvak van De Kuip duizenden knuffels naar een vak met zieke kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis.

Fair Play Award voor Atlético Nacional

De Colombiaanse club Atlético Nacional ontving de FIFA Fair Play Award op het gala. Zij stonden de Copa Sudamericana af aan Chapecoense, de Braziliaanse club onderweg naar de heenwedstrijd van de finale werd getroffen door een vliegramp waarbij vrijwel de gehele selectie om het leven kwam. 

Claudio Ranieri verkozen tot beste coach

Claudio Ranieri is op het FIFA-gala verkozen tot beste coach van het afgelopen jaar. De Italiaan werd vorig seizoen verrassend kampioen van Engeland met Leicester City. Ranieri ontving de prijs uit handen van Diego Armando Maradona. Ranieri versloeg Fernando Santos die Portugal naar de Europese titel leidde en Real Madrid-coach Zinedine Zidane die met de Madrilenen de Champions League veroverde. 

De beste vrouwentrainer van het jaar werd Sylvia Neid. De Duitse won de prijs al twee keer eerder. In 2016 leidde de 52-jarige Duitsland naar de olympische titel. Ook de Amerikaanse Jillian Ellis was genomineerd, ondanks dat het favoriete Team USA tijdens de Olympische Spelen buiten de prijzen viel. Bondscoach Pia Sundhage van Zweden dankte haar nominatie aan de zilveren medaille tijdens de Spelen.

Live Voetbal

home logo Zulte WaregemZWA
19:00
VitesseVIT
away logo