Volledig scherm
© AFP

Tannane kiest voor Marokko

Oussama Tannane (21) heeft besloten zich beschikbaar te stellen voor het Marokkaanse nationale team. De aanvaller van AS Saint-Étienne, die vorig jaar nog twee keer voor Jong Oranje speelde, heeft die keuze aan de KNVB bekendgemaakt. Wereldvoetbalbond FIFA heeft het verzoek van Tannane goedgekeurd, waardoor zijn keuze voor Marokko definitief is en hij niet meer inzetbaar is voor Nederland.

Tannane is geboren in Marokko en beschikt naast de Nederlandse ook over de Marokkaanse identiteit. Op basis daarvan mag hij kiezen tussen spelen voor het Nederlandse of Marokkaanse nationale voetbalteam. De keuzemogelijkheid bestaat totdat een speler is uitgekomen voor het nationale A-elftal van een land.

,,Ik voel me zowel Nederlander als Marokkaan en ik heb bij Jong Oranje met veel trots gespeeld. Maar op een gegeven moment moet je als speler een keuze maken. Mijn hart gaat uit naar Marokko. Het is een jongensdroom om voor het nationale elftal van Marokko te voetballen", laat de voormalig speler van Heracles woensdag weten.

Coach Fred Grim van Jong Oranje respecteert het besluit. ,,Oussama heeft lang getwijfeld voor welk land hij wil uitkomen. Wij hadden uiteraard liever gezien dat hij voor Nederland had gekozen, vandaar dat ik hem heb verteld dat we in zijn talent geloven. Uiteindelijk heeft Oussama aangegeven dat hij meer trots voelt bij het voetballen voor Marokko.''

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

PSG zou de juiste keuze zijn voor Frenkie de Jong

PSG zou de juiste keuze zijn voor Frenkie de Jong

  • Ja (14%)
  • Nee, hij kan beter voor een andere club kiezen (50%)
  • Nee, hij kan beter nog een seizoen bij Ajax blijven (36%)
28014 stemmen