Volledig scherm
Station Stratford. © getty

Te heet voor treinen naar olympisch stadion Stratford

Een vrij zeldzame situatie in Londen: als het donderdag warmer dan dertig graden is, rijden er minder treinen naar het station van het olympisch stadion in Stratford, waar een dag later de openingsceremonie van de Spelen plaatsvindt.

De Britse spoorwegonderneming heeft vandaag bekend gemaakt dat snelheidsbeperkingen moeten worden ingevoerd, mocht de thermometer de dertig graden passeren, een getal waar al lang geen rekening meer mee wordt gehouden in Groot-Brittannië. Dat meldt The Guardian.

Vanaf de middag zullen hierdoor sommige lijnen vervallen en stopt een aantal andere lijnen niet bij Stratford, het belangrijkste station voor het olympisch stadion.

Volgens een woordvoerder van de Britse spoorwegbeheerder Network Rail heeft de hitte invloed op de werking van de verouderde bovenleidingen vanuit Liverpool Street, daterend uit de jaren vijftig, die momenteel worden vervangen.

Een geruststelling voor de bezoekers van de openingsceremonie van de Spelen vrijdag: voorspeld wordt dat de temperaturen na donderdag weer zullen dalen.