Volledig scherm
PREMIUM
© pro shots

Te vroeg voor de elftalfoto

FC TwenteToen Kamohelo Mokotjo na de eerste training in de voorbereiding opmerkte dat hij bij FC Twente wilde blijven, liet hij die boodschap vergezeld gaan van een wens. Hij sprak de hoop uit dat de selectie zo snel mogelijk intact zou zijn. Een kleine zes weken later, na de laatste oefenwedstrijd van Twente in het Duitse Nordhorn, tovert de nieuwe aanvoerder een kleine glimlach op het gezicht als hij nog eens met die woorden wordt geconfronteerd.

Volledig scherm
© pro shots

Hoe graag hij het ook anders had gezien, het is er niet gekomen. Een week voor de start van het nieuwe seizoen heeft het nog steeds geen zin een selectiefoto te maken, want de groep is nog verre van compleet. Tegen de Turkse nummer drie van vorig seizoen, Konyaspor (1-1), ontbraken zaterdag nog de huurlingen Yaw Yeboah, Enes Ünal (beiden nog geen werkvergunning) en de Belg Dylan Seys (niet fit). Het zal ook nog wel even duren voordat zij kunnen spelen.op.

,,De club doet er alles aan om goede spelers te halen", reageert captain Mokotjo vol begrip. Tekenend voor de huidige situatie bij Twente is dat de kersverse aanwinst Dejan Trajkovski tegen de Turken meteen in de basis begon, terwijl hij nog geen enkele keer had meegetraind. De Sloveense linksback kwam vrijdag in Twente aan, en had bij de aftrap nog geen flauw idee wat de namen van zijn ploeggenoten waren. Maar hij is fit en direct inzetbaar en dat is al heel wat voor trainer René Hake, die Trajkovski waarschijnlijk tegen Excelsior ook zal opstellen.

,,Dejan is een agressieve speler met drang naar voren. Hij had vorig seizoen niet voor niets acht assists", aldus Hake. Twente wilde de speler eigenlijk in de winterstop al halen, maar toen kwam het er door allerlei omstandigheden niet van. "We zijn het wel gewend dat de dingen bij ons wat langer duren", zegt Hake, die ondanks dit vleugje cynisme verder niet klaagt over de spelers die hij (nog) niet heeft.