Volledig scherm
Annemiek van Vleuten op archiefbeeld © Cor Vos

Tijdrit met bizarre helling in Giro Rosa prooi voor Annemiek van Vleuten

Giro RosaNederlands succes in de Giro Rosa. Annemiek van Vleuten heeft de tijdrit van vandaag op haar naam geschreven. Ze wist onder meer een berg met een hellingspercentage van dertig(!) procent het snelst te bedwingen.

Een individuele tijdrit van slechts 12,7 kilometer stond op het programma voor de vrouwen in de Ronde van Italië. Toch zal ook Nederlands kampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten erkennen dat de korte tijdrit bepaald niet flierefluitend afgelegd kon worden. De dames bedwongen de Muro di Cocciari met een hellingspercentage van maar liefst dertig procent. Van Vleuten zette met 25.29 de snelste tijd neer in Sant'elpidio a Mare.

Mattia Bazzoni on Twitter

First riders up to the Muro di Cocciari (30%) #TT #GiroRosa @WMNcycling https://t.co/ooHUpvyBNg

De winst in de vijfde etappe was de tweede overwinning van Van Vleuten in de huidige editie van de Ronde van Italië. Eerder schreef ze de tweede etappe op haar naam. Door haar zege klimt ze naar de derde plaats in de algemene stand. 

De roze leiderstrui blijft in handen van een andere Nederlandse. Olympisch kampioene Anna van der Breggen zag haar voorsprong niet in gevaar komen. Ze liep zelfs uit tot 1 minuut op haar eerste belager, de Italiaanse Elisa Longho Borgini. Het verschil met Van Vleuten bedraagt 1.36. 

De Giro Rosa vervolgt morgen met een vlakke etappe over 116 kilometer met start en finish in Roseto degli Abruzzi.

Live Voetbal

home logo Getafe CFGET
18:55
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
21:00
LASKLAS
away logo