Yvette Broch in actie tegen Noorwegen op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in augustus 2016.
Volledig scherm
Yvette Broch in actie tegen Noorwegen op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in augustus 2016. © Getty Images

Tophandbalster Yvette Broch weigert vaccinatie en ziet af van Olympische Spelen

118 interlandsHandbalster Yvette Broch (30) ziet af van deelname aan de Olympische Spelen, nadat ze in april nog terugkeerde in de nationale ploeg. De 118-voudig international weigert zich voorlopig te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat zou betekenen dat ze in Tokio volledig afgezonderd van het Nederlands team zou moeten leven. „Waarschijnlijk gaat mijn imago eraan.”

125 reacties

 • Tinus Teunis

  1 jaar geleden
  Een voorbeeld voor een ieder die niet een eigen besluit durft nemen. Alleen maar datgene doen waar je 100% achter staat, en je vooral niets aan trekken van de rest van het schapenvolk dat geen eigen mening durft te hebben.
 • ingeborg heumen

  1 jaar geleden
  Veel respect voor het besluit van Yvette. Voor zo’n besluit is in deze tijd lef en heel veel zelfvertrouwen nodig. Je wordt namelijk met een andere mening inzake vaccineren snel veroordeeld en weggezet in onze “vrije” samenleving. Des te meer respect voor Yvette, wat een sterke vrouw👍👊
 • Henk Geertsma

  1 jaar geleden
  Ik vind dat je ieders mening moet respecteren.
 • L Lansbergen

  1 jaar geleden
  Misschien heb ik ( 70 jaar ) gemakkelijk praten, maar ik heb ervaren dat we naar een samenleving zijn gekomen waarin we een levensverzekering eisen van de wieg tot het graf. Die is er niet en als je geen risico wilt lopen dan moet je s'ochtends in je bed blijven liggen. ( en dan kan er nog een vliegtuig op je dak storten of je huis in brand vliegen......)
 • Juriaan Steenks

  1 jaar geleden
  Typisch een geval van gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Oftewel, natuurlijk wil je graag alles meemaken met je team en iedereen, maar je moet geïsoleerd en alleen. Dat zou ik dan maar op de koop toenemen en gewoon knalle als een malle in de wedstrijden. Het loopt nu eenmaal niet altijd zoals je het graag zou willen, je moet er maar het beste van zien te maken met wat je wel hebt. Achteraf herinner je je toch vooral de leuke dingen