Volledig scherm
© photo_news

Topman Italiaans olympisch comité geeft salaris weg

De nieuwe voorzitter van het Italiaans olympisch comité CONI, Giovanni Malagò, geeft zijn loon weg aan sport en sociale doelen. Dat maakte de 54-jarige Malagò vandaag bekend in een interview met de Italiaanse krant Corriere dello Sport. De Gazzetta dello Sport, een andere Italiaanse krant, meldt dat de CONI-voorzitter zo'n 90.000 euro per jaar kan uitgeven.

Zijn eerste loon van ongeveer 6.500 euro geeft Malagò aan een in geldnood verkerende judoclub in Scampia delle Vele. Voor de in februari verkozen Malagò is het weggeven van zijn loon vanzelfsprekend. 'Bondsvoorzitters krijgen geen cent voor vergaderingen en werken voltijds onder zware omstandigheden. Dan kan het toch niet zo zijn dat ik als CONI-voorzitter een salaris krijg', stelde Malagò.

Malagò werd op 19 februari verkozen tot nieuwe voorzitter van het Italiaans olympisch comité. Hij werd met 40 van de 76 stemmen verkozen boven favoriet Lello Pagnozzi. Hij is een ondernemer die handelt in luxewagens en is tevens voorzitter van de Circolo Canottieri Aniene, een sportclub in Rome die voor roeien, zwemmen, zeilen en tennis.