Volledig scherm

Transfertalk: Lyon aast op FC Twente's Douglas

UpdateTerwijl alle voetbalcompetities stil liggen en de transferwindows zich openen, draait de geruchtenmolen al op volle toeren. AD.nl houdt deze zomer een overzicht bij van de opvallendste 'rumours'. Een selectie van onwerkelijke speculaties tot concrete aanbiedingen in een dagelijkse rubriek: Transfertalk.

Volledig scherm
Mathias Zanka Jørgensen (3). © afp
Volledig scherm
Samir Nasri (l). © AFP
Volledig scherm
Wesley Sneijder. © REUTERS
Volledig scherm
Sergio Agüero. © getty

Olympique Lyon aast op Twente-verdediger Douglas
Olympique Lyon heeft zijn oog laten vallen op Twente-verdediger Douglas, zo schrijft de Franse krant Le Progrès. De Franse ploeg ziet in Douglas de vervanger van de 34-jarige Cris.

Roma is Stekelenburg niet vergeten
Een transfer van Maarten Stekelenburg naar AS Roma is nog steeds niet uitgesloten. Tegen SkyItalia zegt technisch directeur Sabatini van de Romeinen: '' Stekelenburg is nog steeds één van de kandidaten. We bekijken momenteel de kwaliteiten van elke kandidaat. We zijn op zoek naar een doelman met een iets andere spelopvatting dan Stekelenburg, maar zijn kwaliteiten staan buiten kijf.'

HSV hengelt naar Cole
Joe Cole spelt nog maar een jaar bij Liverpool, maar lijkt alweer te gaan vertrekken. Onder meer door de komst van Luis Suarez is de Engelsman niet meer zeker van een basisplaats. HSV ziet wel wat in de aanvallende middenvelder, meldt Daily Mirror.

Zuiverloon naar Mallorca
Als de medische keuring geen roet in het eten gooit, dan tekent Gianni Zuiverloon vanavond een contract op vakantie-eiland Mallorca. Lees meer hier.

PSV aast op Deense verdediger
PSV heeft FC Kopenhagen 3 miljoen euro geboden om Mathias Zanka Jørgensen over te nemen. Dat vinden de Denen niet voldoende voor de centrale verdediger. De 21-jarige Zanka heeft daarop laten weten zijn contract niet te verlengen, waardoor hij over een jaar transfervrij is.

Chelsea betaalt fors voor Tevez en Modric
Volgens de Sunday Express staat Chelsea op het punt om Luka Modric (Tottenham) en Carlos Tevez (Man City) aan te trekken. Roman Abramovich zou in totaal liefst 80 miljoen pond (bijna 90 miljoen euro) over hebben voor de twee spelers.

Downing als opvolger Nasri
Arsenal heeft de hoop opgegeven dat Samir Nasri een Gunner blijft. De Fransman heeft interesse van Inter afgewimpeld, omdat hij liever in Engeland blijft. Manchester City en Manchester United zijn de voornaamste kanshebbers op zijn handtekening. Ondertussen probeert Asrenal Stewart Downing van Aston Villa te strikken als opvolger. Ook Liverpool zit achter de Engelsman aan.

40 miljoen voor Sneijder

Volgens de Mail on Sunday gaat Manchester United een bod van 35 miljoen pond - oftewel een kleine 40 miljoen euro - neerleggen bij Inter voor Wesley Sneijder. Er is echter een probleem. De spelmaker van Oranje zou 280.000 euro per week willen verdienen. Daarmee troeft hij Wayne Rooney af als best betaalde speler bij United. De kampioen van Engeland wil echter niet aan die salariseis voldoen. In Milaan schijnt Sneijder 'slechts' 190.000 per week op te strijken.

Megabod City op Agüero
Volgens diezelfde krant gaat Manchester City een poging wagen Sergio Agüero los te weken bij Atletico Madrid. De tweede club van Manchester heeft een slordige 45 miljoen over voor de schoonzoon van Diego Maradona.

Volledig scherm
© EPA