1
EINDE
0
  • Yussuf Poulsen 84'

Uitblinker Schmeichel helpt Denemarken aan belangrijke zege op Zwitserland

SamenvattingDenemarken heeft vanavond tegen Zwitserland (1-0) een belangrijke zege in de EK-kwalificatie geboekt. Mede door de Deense uitblinker Kasper Schmeichel ziet Zwitserland zijn kansen op EK-deelname slinken.

Volledig scherm
Kasper Schmeichel (rechts) was de uitblinker aan Deense kant. © AP

De beste kansen waren voor Zwitserland, dat telkens de doelman van Leicester City in de weg zag liggen. Het duel leek lange tijd af te stevenen op 0-0, tot Yusuf Poulsen vijf minuten voor tijd toesloeg. De RB Leipzig-aanvaller  werd door Christian Eriksen de diepte in gestuurd en bleef oog in oog met doelman Yann Sommer ijzig kalm.

Direct na het laatste fluitsignaal ging de Deense ploeg naar doelman Kasper Schmeichel, die zijn ploeg met enkele knappe reddingen een goede dienst bewees. In de laatste minuut tikte hij een kopbal van een van zijn ploeggenoten nog net naast zijn doel.

Door de nipte zege gaat Denemarken nu met twaalf punten aan de leiding in groep D. Ook Ierland heeft twaalf punten. Zwitserland heeft vier punten minder, maar nog wel een duel tegoed. Dinsdag ontvangen de Zwitsers Ierland en dat duel is nu cruciaal voor de nummer 3 van de groep.

Volledig scherm
© AP