Uitzinnige menigte huldigt zwemsters in HHH

VideoRuim 5000 uitzinnige fans huldigen zaterdagavond in een volgepakt Holland Heineken House de zwemsters. Op de klanken van 'Party Rock Anthem' van het Amerikaanse muziekduo LMFAO lopen de zwemsters de trap af. Ranomi straalt van oor tot oor. De meiden - ook de 'zilveren' estafettezwemsters Inge Dekker en Hinkelien Schreuder worden vanavond gehuldigd - gaan direct over tot veel gedans, het publiek klapt zich suf.

Schreuder laat zich uit: 'Het was heel spannend! Ik ben trots dat ik deel mocht uitmaken van dit team. Dekker laat los: 'Fantastisch!'  Veldhuis en Kromowidjojo krijgen uit het publiek achtereenvolgens symbolische een grote bronzen en gouden medaille uitgereikt. Een blije en licht emotionele Ranomi kijkt haar gouden race met tranen in haar ogen terug. 'Vijf prachtige vrouwen, allemaal kampioenen,' roept Humberto Tan en vraagt het HHH nogmaals om een daverend applaus.

'We are the champions, schalt door de speakers,' en de zwemdames en het publiek zingen mee. 'Het feest wordt afgesloten met het nummer 'Gas op die lolly' waar Ranomi eerder over twitterde. Al huppelend en dansend verdwijnen de kampioenen van het podium waarna in het HHH nog lang wordt door gefeest.